EPDM Kunststof Dakwerk

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker. De materialen worden veel bewuster uitgekozen, dan voorheen. Een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit, ecologisch verantwoord, onderhoudsarm materiaal en een lange levensverwachting zijn kenmerken die een steeds grotere rol spelen bij het bepalen van de juiste materiaalkeuze.

EPDM folie behoort tot de meest duurzame folies voor onder andere daken.
De toepassingsmogelijkheid van een EPDM membraan is erg veelzijdig. Zo wordt EPDM onder andere gebruikt bij bekleden van goten en afdichten van daken en gevels, maar ook als folie voor zwemvijvers en waterbassins.

Wat is EPDM?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en is een synthetisch hightech rubber.
Niet voor niets behoort EPDM tot de meest duurzame folies voor daken. EPDM beschikt over alle kenmerken zodat het met recht een uiterst duurzaam product genoemd kan worden:

 1. Bestendig bij weersinvloeden van - 40°C tot +110° C

 2. Goed bestand tegen Ozon en UV

 3. Snelle plaatsing

 4. Onderhoudsvrij

 5. Lichtgewicht

 6. Geen brandgevaar bij montage

 7. Duurzame waterafdichting met een levensduurverwachting van 40 jaar

 8. Wortelvast, ideaal bij groendak of dakterras;

 9. Een hoog blijvende elasticiteit (400%)

 10. Duurzaam materiaal

 11. Ecologisch verantwoord

Meest duurzame dakbedekking

De keuze voor EPDM zal zeker in de toekomst zijn vruchten afwerpen. Kunststof dakbedekking is in vergelijking tot bitumineuze dakbedekking duurder in de aanschaf, maar heeft een veel langere levensduurverwachting en is tevens onderhoudsvrij materiaal.

De kans op lekkages is met een EPDM afdichting kleiner, omdat er minder naden in het gebruikte  materiaal zitten.

Uit één stuk

De EPDM-kunststof dakbaan kan tot 1000m2 aan één stuk gelegd worden. Dankzij de blijvende elasticiteit is EPDM-kunststof geschikt voor elke dakvorm. Doordat de dakbaan uit één stuk geleverd kan worden, heeft het dak een minimum aan naden. De kans op lekkage wordt daardoor drastisch verkleind. Een ander voordeel van de grote stukken is een kortere plaatsingstijd.Duurzaam

De levensduurverwachting van EPDM kunststof is circa veertig jaar. Het materiaal is onderhoudsvrij en altijd beloopbaar. Het is 100% uv- en ozon bestendig, is bestand tegen weersinvloeden, vliegvuur, stralingswarmte en chemische invloeden.

Eenmaal geplaatst, vragen de EPDM-kunststoffen dakbanen weinig of geen onderhoud.

gas

Home               Nieuws               Certificering               Contact

Vosseleane 22

8551 RA Woudsend