Vanwege de hoge duurzaamheid en een gemakkelijke verwerking wordt in Nederland ruim 80% van alle platte daken bitumineus uitgevoerd. Door de grote flexibiliteit van het materiaal is het zeer geschikt voor complexe dakvormen. Vooral voor platte en licht hellende daken is bitumen vaak de ideale oplossing.
Bitumineuze daksystemen zijn bijna altijd voorzien van gemodificeerde toplaag. De meest voorkomende materialen zijn APP (Atactisch PolyPropyleen) of SBS (Styreen Butadieen Styreen) gemodificeerd.
Deze dakbedekking past in mechanisch bevestigde systemen, alsmede in losliggend geballaste systemen, zoals grind- en vegetatiedaken.

De voordelen:

 1. Duurzaam

 2. Sterk

 3. Flexibel

 4. Zeer geschikt voor complexe dakvormen

 5. Aangename prijs

 6. Snelle verwerking

 7. Weinig onderhoud

 8. Recyclebaar


Bitumineuze leien

Bitumineuze shingles, ook wel bitumineuze leien genoemd, bieden een geruime mogelijkheid op kleurvariatie. De shingle is samengesteld uit traditioneel bitumen met een extra zware glasvlies inlage en aan de bovenzijde voorzien van kleurvast keramisch gekleurde basaltkorrels die in de bitumen bovenlaag stevig zijn ingewalst voor langdurige kleurechtheid en bescherming.


Voordelen:

 1. Al bij een dakhelling vanaf 15 graden toepasbaar

 2. Licht in gewicht

 3. Grote variëteit aan vormen 

Wat zijn Bitumen?

Bitumen zijn zwarte thermoplastische producten, met een viscositeit die varieert naar gelang de temperatuur. Waar het bij omgevingstemperatuur nog hard is, kan het product bij 120 °C verpompt, getransporteerd en gebruikt worden.

gas

Zijn kleefvermogen, cohesie, elasticiteit, waterdichtheid, maken bitumen perfect geschikt voor de dakbedekking.

Home               Nieuws               Certificering               Contact

Vosseleane 22

8551 RA Woudsend