Nefit BV verklaart:

Hoekema Installatiebedrijf gecertificeerd als
Nefit Solarline Specialist!

 Hoekema installatiebedrijf heeft als erkend Nefit dealer specialistische kennis van en praktijkervaring met Nefit Zonneboilers (1-110, 2-110, 3-110) en aanverwante systemen, en is zodanig door Nefit erkend als specialist in Nefit SolarLine producten. Vakkundig advies en installatie van deze producten zijn gewaarborgd. 

 

Veilig varen

Hiswa Keurmeester Gas 


Hoekema Installatiebedrijf door de Hiswa erkend als Hiswa Keurmeester Gas. Hierdoor is Hoekema bevoegd om namens de Hiswa gaskeuringen uit te voeren. Het betreft de vloeibare gasinstallaties als propaan en butaan aan boord van pleziervaartuigen.

Artikel in Kijk op het Noorden:

Hoekema Installatiebedrijf met passie voor koper- en zinkdaken


Hij werkte maar twee jaar voor een baas. Fokke Hoekema had loondienst snel bekeken. De drang om zijn eigen bedrijf te beginnen was te sterk. 21 jaar oud nam hij de stap naar het zelfstandig ondernemerschap.
Nu tien jaar later heeft de Friese ondernemer nog steeds een installatiebedrijf. Klein maar fijn, vindt hij zelf. ‘We werken nu met z’n tweeën en we hebben het behoorlijk druk.’ Veel tijd voor een afspraak heeft hij niet. Die wordt een paar keer uitgesteld. ‘Sorry, maar de laatste tijd is het enorm druk’, aldus de 31-jarige ondernemer.

Dertien jaar geleden verliet hij de mts met het diploma op zak en ging aan het werk bij een regionaal installatiebedrijf. Al snel leidde hij zijn eigen projecten. In 1998 hield hij het voor gezien. ‘Omdat ik tijdens m’n opleiding als keuzevakken het ondernemersdiploma al had gehaald, ben ik voor mezelf begonnen.’ Hoekema viel min of meer met de neus in de boter. De bouw kende toen een flinke hausse. ‘Werk was geen probleem en we konden toen ook een goede marge halen’, aldus de ondernemer. ‘Maar ook rustige jaren hebben we gekend, na de zeven vette jaren, zeven magere jaren, zoals er geschreven staat.’
Nu is er weer sprake van een flinke economische groei. Het Centraal Planbureau voorziet voor dit jaar een economische groei van ongeveer 2,25%. Hoekema heeft goede moed. ‘Dat neemt echter niet weg dat er nog steeds een groot tekort is aan goed geschoold personeel.’ Mede door die krapte op de arbeidsmarkt verwacht hij dat de marges dit jaar gelijk blijven aan 2007.

Koper en zink

‘Je ziet ook dat er weer meer gebouwd wordt, dat mensen weer durven te investeren in hun woning.’ Vooral dat laatste is voor Hoekema erg belangrijk. Hij houdt zich niet bezig met de grote projecten, maar heeft liever opdrachten van particulieren en aannemers die woningen onder architectuur bouwen. Daarnaast doet hij ook veel renovatiewerk, hij vervangt badkamers en cv installaties, maar ook de aanleg van vloerverwarming behoort tot zijn werkzaamheden. En dan niet alleen in woningen maar ook in bedrijfspanden.
Daarnaast is er een grote vaste opdrachtgever die landelijk tijdelijke kantoorunits en noodlokalen levert. Hoekema en zijn medewerker moeten dan zorgen voor de aansluiting van de nutsvoorzieningen, alsook voor de centrale verwarming en sanitaire voorzieningen.
Maar het liefst is hij bezig met koper- en zinkdaken. Dat is zijn grote liefhebberij binnen het installatiewerk. Felsdaken en roefdaken, het is een specialiteit en die heb ik, samen met een collega, goed onder de knie want we hebben samen een paar foefjes ontwikkeld zodat we goed en snel kunnen werken.’ Door die foefjes worden hij en z ́n collega ook steeds vaker ingeschakeld door de groothandel in koper- en zinkdaken en collega installateurs. De fels- en roefdaken vragen speciale technieken, omdat het metaal op een speciale manier gezet wordt zodat het goed afsluit. Over het algemeen is het Woudsender installatiebedrijf actief in de grote Zuidwesthoek van de provincie. ‘We werken hier veel voor particulieren en de kleinere aannemers. Op die manier hebben we altijd werk.’

 

gas

Home               Nieuws               Certificering               Contact

Vosseleane 22

8551 RA Woudsend